Teknoloji

Türkiye’de Her 20 Saniyede 1 Siber Saldırı: Peki Korunmak İçin Ne Yapılmalı?

Akıllı telefonların, bilgisayarların ve internetin yaygınlaşması hayatımızı her alanda hızla etkiledi. sayısallaştırmak Bu, elbette siber güvenliği her zamankinden daha değerli hale getirdi. Araştırmalar, Türkiye’de siber saldırı sayısının hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Siber güvenlik şirketi WatchGuard tarafından yapılan bir araştırmaya göre yılın ilk ayında, Her 20 saniyede bir siber saldırı gerçekleştirillen. İnternet erişimi olan herkesin kendini çok iyi bir biçimde savunması gerekiyor.

WatchGuard Threat Lab tarafından yapılan araştırmaya göre, yılın ilk yarısında 684 bin 296 adet siber baskın Bu saldırılarda en çok Gen:Variant.Lazy ve Adware.Generic çeşitlerinin tercih edildiğini anlatan WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, saldırıların yüzde 6’sının bilgisayar destekli olduğunu söyledi. sıfır gün saldırıları olduğunu bildirdi. Evmez’e göre, daha önce karşılaşılmayan sıfırıncı gün saldırıları için klasik teknikler yerine karmaşık ve sağlam güvenlik önlemleri alınması gerekiyor.

Ağlara yönelik saldırılarda yüzde 160 artış var!

WatchGuard’ın araştırmasına göre şirketlerin veri depolamasından bilgisayar korsanları sorumlu. ağ sistemleri Her zamankinden daha fazla ilgilenmeye başladılar. Öyle ki yılın ilk yarısında ağlara yönelik 7.297 siber saldırı gerçekleştirildi. Geçen yıl sayının 4 bin 551 olduğunu söyleyen Yusuf Evmez, özellikle “WEB Directory Traversal” saldırı türünün yaygınlaşmaya başladığını söylüyor. Zafiyet tabanlı bir teknik olan WEB Directory Traversal saldırıları, verilerin rastgele okunmasıizin verdiği için kritik bir değere sahiptir.

WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Satış Mühendisi Alper Onarangil’in açıklamalarına göre, ağlara yapılan saldırılar sonucunda Dark Web üzerinden yayılan verilerin temel nedeni hem şirketler hem de bireysel kullanıcılar. basit şifreler . Siber saldırılara karşı korunmanın ilk adımının güçlü parolalar olduğunu söyleyen Onarangil, şunları kaydetti: çok faktörlü kimlik doğrulamaYöntemlerle riskin daha da azaltılabileceğini belirtiyor.

haber-havza.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu